De Lorentz Formule

By kay 6 maanden geleden

De Lorentz Formule in het Lorentz Lab

Na jarenlang onderzoek, renovatiewerk en ingrijpende verbouwingen opende Zijne Majesteit de Koning op 17 mei 2017 het Lorentz Lab. Een nieuwe, permanente vleugel van het museum waarin de geschiedenis van Teylers tot leven komt.

 Van 1909 tot zijn dood in 1928 was Lorentz directeur van het laboratorium. “Door het lab nieuw leven in te blazen, komt de geschiedenis van Lorentz weer tot leven”, zegt Willemijn van Drunen van het museum.  Scholieren mogen tijdens de opening met replica’s van de oude natuurkundige instrumenten aan de slag. Acteurs leiden bezoekers door de werkkamers van Lorentz.

Het is ook de plek waar Hendrik Antoon Lorentz acht jaar lang werkte aan het plan voor de Afsluitdijk, maar ook waar de Nobelprijswinnaar zijn groot bewonderaar Einstein ontving.

De meubelmakers van Kloosterboer hebben met veel plezier mee gewerkt aan dit mooie project. Zoals het maken van de eikenhouten laboratoriumtafels, wandkasten, vitrines en het schoolbord.

opdrachtgever: Teylers Museum
ontwerp: Studio JBA BNA architecten
locatie: Haarlem
realisatie: 2017
status: semi-permanent
fotografie: Sarah-Dona fotografie
pers: NOS