Kloosterboer bedrijfspand profiel Kloosterboer
profiel Kloosterboer
profiel Kloosterboer

Kloosterboer is gespecialiseerd in het vormgeven en de bouw van interieurs voor musea, exposities, themaparken, horeca en decors voor theater, televisie en film. Totaalcreaties

Totaalcreaties

Iedere opdracht is uniek. Maar niets is te gek, alles is mogelijk qua ontwerp, materiaal, afmeting en techniek. Wij beschikken over de afdelingen decor- en interieurbouw, scheepsinterieur, meubelmakerij, decoratie, (fijn)metaalbewerking, elektro-techniek en AV multimedia. Al deze verschillende creatieve disciplines vereisen verschillende normen en derhalve hun eigen specifieke benadering. Innovatieve technieken gaan samen met traditioneel ambacht. De disciplines werken nauw met elkaar samen, hebben de flexibiliteit om snel te schakelen en komen gezamenlijk tot de meest bijzondere totaalcreaties.

Wij werken met een team van 50 vaste medewerkers en 20 freelance medewerkers. Hun kennis, improvisatievermogen en liefde voor het ongewone garandeert dat het resultaat aan iedere verwachting zal voldoen.

https://vimeo.com/211689503

Van tekentafel tot eindresultaat

Onze werkwijze kenmerkt zich door de intensieve samenwerking tussen vormgever en bouwer. Zowel in de idee of ontwerpfase als bij gebruiksklare plannen kan Kloosterboer worden ingeschakeld om mee te denken in het proces. Van tekentafel tot eindresultaat zijn we voortdurend in dialoog met onze opdrachtgevers.

Engineering

Aan de start van een project gaat ons engineering team onder leiding van een ervaren projectleider aan de slag om het ontwerp om te zetten naar technische tekeningen. Detaillering, materiaalkeuze en alle technische details worden tot in de puntjes voorbereid voor de productiefase. Dit alles in nauwe samenwerking met de ontwerper. Onze uitstekend geoutilleerde werkplaats en tekenafdeling in Purmerend spelen in zowel de voorbereiding als bouw een belangrijke rol.

Productie

Zo veel mogelijk voorbereiding vindt plaats in onze werkplaats zodat de montage op locatie probleemloos kan verlopen. Nadat het project is opgebouwd, opgeleverd en geopend, is het werk niet klaar. Wij bieden service en onderhoud waar nodig.

Techniek / AV multimedia

De laatste jaren is onze techniek / AV multimedia afdeling uitgegroeid tot een breed ontwikkelde afdeling. Hier worden mechanische en elektrisch aangedreven onderdelen ontworpen en geconstrueerd, evenals  beamer-projecties, sturingen, verlichting, robotica en showcontrol.

Wij geloven er sterk in dat het investeren van tijd en energie loont op de lange termijn. Het volledig in eigen huis ontwikkelde alles-in-één aansturings (showcontrol) systeem voor mechaniek, licht en AV is hier een prachtig voorbeeld van. Dit stabiele aansturingssysteem is specifiek toegespitst op de exhibits die wij produceren en is tevens gebruiksvriendelijk voor de opdrachtgever.

Kruisbestuiving

Wij vinden het belangrijk dat de kennis die is opgedaan in de afgelopen 35 jaar wordt doorgegeven aan de jongere generatie. De gezonde kruisbestuiving tussen het nieuwe en het oude ambacht vormt de basis voor een inspirerende werkplek.

Wij nemen actief deel aan het verbeteren van de samenwerking tussen opleidingen en het bedrijfsleven. Wij zijn voor verschillende studierichtingen een erkend leerbedrijf. Ook organiseren wij samen met onderwijsinstellingen schoolbezoeken op het bedrijf om leerlingen enthousiast te maken voor het technisch vakmanschap.

Duurzaam in productie en resultaat

Duurzaamheid is bij Kloosterboer een vanzelfsprekendheid geworden. Kloosterboer is continue in beweging en altijd op zoek naar toepassingen voor nieuwe innovatieve ontwikkelingen om ons productieproces en het eindproduct te verduurzamen.

Sinds 1982 ↓

archief
archief
archief
archief
archief
archief
archief
archief
archief
archief
nl_NLNederlands