Redesign Centre Céramique

Het Centre Céramique is een multifunctioneel gebouw in Maastricht in de gelijknamige wijk Céramique, Het gebouw is ontworpen door Jo Coenen en herbergt onder andere de stadsbibliotheek van Maastricht en diverse expositieruimtes.

 

In Centre Céramique worden diverse gemeentelijke collecties beheerd zoals bijvoorbeeld de aardewerkcollecties van de Sphinx, de Socíeté Ceramique en de Mosa, de Limburgse en Maastrichtse archeologiecollecties en de glascollectie.

Na intensieve gebruik wordt Centre Céramique in 2020 weer toekomstbestendig gemaakt: duurzamer, toegankelijker en met een actueel cultureel aanbod. Met de nieuwe indeling en inrichting van de bibliotheek, op maat gesneden en geïntegreerde exposities voor erfgoed en beeldcultuur en de komst van de Kumulus muziekschool, komt de ambitie om van Centre Céramique hét culturele hart van Maastricht te maken, een stap dichterbij.

 

Centre Céramique wordt een plek voor ontmoeting en de plek waar alles samenkomt: leren, interesseren, produceren en presenteren.

 

Kloosterboer is verantwoordelijk voor de herinrichting van het interieur.

  • client

    Laudy Bouw en Ontwikkeling / Gemeente Maastricht

  • design

    Kinkorn

  • image

    Kleon3

Back
nl_NLNederlands