The Hole

Ohad Naharin wordt wereldwijd erkend als een van de meest innovatieve dansmakers van zijn generatie door zijn meeslepende choreografisch vakmanschap en inventieve vocabulaire.

 

Het was nooit de bedoeling dat The Hole, oorspronkelijk gecreëerd voor Batsheva Dance Company,  buiten Tel Aviv zou worden opgevoerd: “Toen ik The Hole creëerde, vertelde ik mijn team dat ze zich moesten voorbereiden op een werk dat nooit op tournee zou gaan, dat het nooit onze studio (waar we het opvoerden) zou verlaten”, zegt Naharin. “Het is productioneel te ingewikkeld, dacht ik.

 

NDT bewees mijn ongelijk. Zij hebben voor elkaar gekregen wat voor ons onmogelijk was.” Het werk vereist een volledige transformatie van de ruimte, met in het midden een verhoogd podium, opgetrokken muren achter het publiek, en zelfs een metalen rooster dat aan het plafond wordt gehangen waarop dansers klimmen en waaraan ze hangen. Naharins spel met verschillende perspectieven grenst aan het filmische, waarbij alle dimensies van de ruimte worden benut.

 

Kloosterboer is verantwoordelijk voor de bouw van het decor.

 

Speelperiode 22 juni t/m 8 juli 2023

 • opdrachtgever

  Nederlands Dans Theater

 • choreograaf

  Ohad Naharin

 • afbeelding

  Rahi Rezvani

 • ontwerp

  Nederlands Dans Theater

 • Labels

  decor, theater

Back
nl_NLNederlands