De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt – Kinderboekenmuseum

Eindelijk is er een vast onderkomen gekomen gevonden voor de eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt. Ter gelegenheid van de 25e verjaardag van het Kinderboekenmuseum is er een nieuwe permanente interactieve tentoonstelling over de koningin van de Nederlandse jeugdliteratuur.

De tentoonstelling ‘De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt’ neemt kinderen en hun (groot)ouders mee op een wonderlijk avontuur door de tegendraadse wereld van Annie M.G. Schmidt. Aan de hand van enkele gedichten en de karakteristieke personages Abeltje, Floddertje, Ibbeltje, Minoes, Otje, Pluk van de Petteflet en Wiplala, worden kinderen geprikkeld hun eigen creativiteit te gebruiken. Door middel van interactieve spellen herkennen ze, of leren ze meer, over Schmidts werk.

Stap in de lift van Abeltje voor een spannende reis, maak met Minoes een poezenvlog of bouw als een gedichtenmetselaar de mooiste versjes bij Ibbeltjes Gedichtenbouwplaats. De mooiste Schmidt-liedjes beluister je op de Annie FM. En lekker kliederen kan met Floddertjes woordmixer en de lettervermicelli, maar pas wel op dat soep voor Floddertjes zieke moeder niet ontploft…

Kloosterboer is verantwoordelijk voor de uitvoering van het interieur en de interactives.

 • opdrachtgever

  Het Kinderboekenmuseum/de Stichting Nederlands Literatuurmuseum en Literatuurarchief (NLL)

 • ontwerp

  TakenBy Storm/ThisisJane

 • fotografie

  Sarah-Dona fotografie

 • Labels

  permante tentoonstelling

Back
nl_NLNederlands