In the Picture – Van Gogh Museum

Hoe presenteren wij onszelf in de huidige beeldcultuur? Wat laten we zien? Wat niet? De voorjaarstentoonstelling In the Picture vertelt het verhaal over identiteit en imago, in 75 kunstenaarsportretten.

Een portret vertelt meer dan je in eerste instantie denkt. Welk beeld wilden kunstenaars als Vincent van Gogh, Edvard Munch, Charley Toorop en Paul Cézanne neerzetten met hun portretten? Ontdek het in de tentoonstelling ‘In the Picture’.

In 1889 schildert Vincent van Gogh zijn beroemde Zelfportret met verbonden oor. Vincent toont zich hier kwetsbaar en krachtig tegelijk. Het is een portret waarin hij zichzelf onmiskenbaar afbeeldt als kunstenaar, in zijn atelier, met schildersezel. De tentoonstelling toont een topselectie van grote namen en nieuwe gezichten. De zelfportretten van Vincent van Gogh worden samengebracht met kunstenaarsportretten van onder anderen Edvard Munch, Charley Toorop, Gustave Courbet, Paul Cézanne en Helene Schjerfbeck. Daarnaast reageren ook moderne en hedendaagse kunstenaars als Francis Bacon en Julian Schnabel op de zelfportretten van Van Gogh.

De tentoonstelling is te bezoeken van 21 februari – 24 mei 2020

  • opdrachtgever

    Van Gogh Museum

  • ontwerp

    Levie van der Meer

  • fotografie

    Michael Floor

Back
nl_NLNederlands