Introductieruimte Airborne Museum

Villa Hartenstein, het historische gebouw waarin het Airborne Museum in Oosterbeek is gehuisvest, heeft de hoofdrol in de nieuwe inrichting van het museum. Deze regio was de plek waar rijke mensen buitenplaatsen bouwden, na de Tweede Wereldoorlog was het gebied verwoest. De geschiedenis van landgoed Hartenstein is volgens directeur Sarah Heijse illustratief voor wat oorlog aanricht. Hartenstein is het enige voor publiek toegankelijke landgoed dat nu nog over is.

 

Het verhaal van Hartenstein is het verhaal van de gevolgen van oorlog. Tijdens de Slag om Arnhem in september 1944 stond Hotel Hartenstein centraal als het hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen onder leiding van generaal-majoor Roy E. Urquhart.

 

In de vaste tentoonstelling van Airborne Museum ‘Hartenstein’ wordt verteld wat er van dag tot dag gebeurde tijdens de Slag om Arnhem. Van de luchtlandingen op de heide tot aan de evacuatie over de Rijn. Na een introductiefilm krijg je door het volgen van de route het complete verhaal te zien en te horen.

 

Kloosterboer heeft naast de bouw van het interieur ook de AV hardware geleverd voor de introductieruimte.

  • opdrachtgever

    Tinker Imagineers

  • ontwerp

    Tinker Imagineers

  • fotografie

    Mike Bink

Back
nl_NLNederlands