Pension Harderwijk: kamers vol verhalen!

Vanaf 9 juni is het vernieuwde Stadsmuseum Harderwijk weer geopend met een interactieve vaste presentatie van de stadsgeschiedenis. Kloosterboer heeft in samenwerking met het museum en XPEX het tentoonstellingsplan van de vaste presentatie: Pension Harderwijk | kamers vol verhalen mogen uitvoeren. Een creatief samenwerkingsproces van handschets tot een uitgewerkte beleving inclusief technische interactives.

 

Door de eeuwen heen is de stad Harderwijk gevormd en gekleurd door het komen en gaan van mensen uit alle windstreken en met de meest uiteenlopende achtergronden. In Pension Harderwijk maak je kennis met een aantal van deze mensen. Elke pensiongast vertegenwoordigt een bijzondere periode uit het roemrijke verleden van de stad. Door hun ogen komt het verleden van Harderwijk tot leven. Zo kun je zelfs een reactie verwachten van de karakters, dit heeft Rnul o.a. via stemherkenning gecreëerd.

 

Inwoners van Harderwijk kunnen vier van deze stamgasten misschien wel herkennen, want het zijn mensen die elk op hun eigen manier een bijdrage leveren aan de gemeenschap van de stad. Deze vier Harderwijkers zijn afgereisd naar Tilburg, waar door Replicad levensgrote beelden in 3D van hen zijn gemaakt.

 

Naast de vaste presentatie is er een kunsttentoonstelling en iedere zes weken een nieuwe expositie in het museum.

Back
nl_NLNederlands