Schoenenkwartier

Het nieuwe Schoenenkwartier, dat drieduizend vierkante meter groot is en een collectie van twaalfduizend hedendaagse en historische schoenen huisvest is veel meer dan alleen een tentoonstellingsruimte. Je ontdekt hier de meest bijzondere schoenen, de leerlooigeschiedenis van de Langstraat maar ook hoe schoenen worden ontworpen en gemaakt in de maaklabs.

 

Het voormalige leder- en schoenenmuseum is verhuisd naar het monumentale Krophollercomplex in Waalwijk. Verdeeld over drie verdiepingen met de thema’s maken, ontmoeten en verwonderen, leer je alles over schoenen en de materialen waarvan ze zijn gemaakt. Zo wordt op de eerste verdieping met objecten, beeld- en geluidsfragmenten een meerzijdig beeld geschetst van het harde werk, de technische vooruitgang en de snel veranderende voetmode. Er zijn ook werkplaatsen om zelf achter de machines te kruipen.

 

De museale inrichtingen zijn ontworpen door Tinker imagineers. In opdracht van en in samenwerking met Tinker Imagineers ontwikkelde, produceerde en installeerde Kloosterboer de nieuwe presentaties voor het museum waaronder de audiovisuele multimedia.

 

De tijdelijke openingstentoonstelling ‘Put On Your Red Shoes’ is vanaf 28 juni t/m 5 februari 2023 te bezoeken.

 • opdrachtgever

  Tinker Imagineers & Gemeente Waalwijk

 • ontwerp

  Tinker Imagineers

 • interactieve software

  Yipp

 • lichtontwerp

  Heinz Loopstra

 • fotografie

  Mike Bink

 • Labels

  av-multimedia, interactive, tentoonstelling

Back
nl_NLNederlands