The Story of Gardening

In het zuidwesten van het Verenigd Koninkrijk is een 300 hectare groot landgoed getransformeerd tot een prachtig aangelegde buitenplaats met een hotel, restaurants, cottages en tuinen. Bezoekers worden door verschillende fasen in de geschiedenis van het tuinieren geleid. Van een Victoriaanse geurtuin en kas, een echte cottage tuin, tot moderne watertuinen en indrukwekkende bloemenhoven. Het hele terrein is een kijk in het verleden, vermengd met hedendaagse vormgeving. Alles tot in detail aangelegd.

 

Geïntegreerd in het landschap is een 1000 m2 groot museum gebouwd. Hierin heeft Kloosterboer, naar een ontwerp van en in intensieve samenwerking met Kossmanndejong exhibition architects, een interactieve tentoonstelling gerealiseerd.

 

De tentoonstelling behelst de historie van het tuinieren wereldwijd en die van het Verenigd Koninkrijk in het bijzonder. Centraal in de ruimte staat een opstelling voorzien van 9 stijlkamers. Van een Romeinse, Victoriaanse tot een modernistische kamer. Rondom deze opstelling bevinden zich meerdere interactieve tentoonstellingselementen, die allemaal een thema uit de natuur omvatten; geur, kleur, atmosfeer etc. Bezoekers worden aan de hand van een persoonlijke tablet door het museum geleid. Naast informatie over de kamers, afbeeldingen en objecten vindt er een uitgebreide interactie plaats tussen de bezoeker en het onderwerp.

 

Kloosterboer was verantwoordelijk voor de bouw het project; van ontwikkeling, bemonstering, constructietekeningen, bouw, flora, fauna en prints. Tevens verlichting, beeld, geluid, virtual reality, mechaniek, aansturing en programmering van de hele presentatie.

 • opdrachtgever

  Kossmanndejong

 • ruimtelijk ontwerp / grafisch ontwerp, art-direction

  Kossmanndejong

 • interactie-ontwerp en productie

  IJsfontein

 • Location technology

  Locatify

 • Lichtontwerp

  Heinz Loopstra Lightdesign

 • fotografie

  Tara Fallaux / Kossmanndejong / Kloosterboer Decor

Back
nl_NLNederlands