…en wie ben jij? – Museum de Voorde

Museum De Voorde is het nieuw museum in het stadshart van Zoetermeer dat voortkomt uit Stadsmuseum Zoetermeer. Afgelopen april zijn de deuren geopend voor bezoekers. Op de tweede verdieping van het museum kom je terecht in een tentoonstelling met zeven paviljoentjes over jou en je identiteit. Daarin ontdek je wat je belangrijk vindt.

In de tentoonstelling ‘En wie ben jij?’ wordt je uitgedaagd om op een vrolijke manier na te denken over wat maakt dat jij bent wie je bent. Er  zijn zeven voorbeelden uitgekozen. De voorbeelden komen uit Zoetermeer. En niet voor niets: ooit werd het dorp Zoetermeer aangewezen als groeikern van Den Haag. De mensen kwamen. Van iedere 10 bewoners waren er 9 nieuw. Alle nieuwe bewoners namen een heel leven mee. Nergens kwam in zo’n korte tijd zoveel variatie aan meningen, inzichten en overtuigingen bij elkaar. Deze worden laten zien en verteld in de de tentoonstelling over jou en je identiteit.

In een quiz kun je ontdekken welke religieuze of spirituele uitspraken het beste bij jou passen. En samen met je familie of vrienden geef je je mening op het Gespreksplein. In de vitrine vind je voorwerpen uit de Zoetermeerse geschiedenis die verwijzen naar de thema’s in de paviljoentjes.

Back
nl_NLNederlands