Schoenenkwartier

Het Schoenenkwartier is gevestigd in het monumentale Krophollercomplex, gelegen in het hart van Waalwijk, met een eigentijdse architectuur van Civic Architects. Verspreid over drie verdiepingen word je ondergedompeld in de wereld van schoenenontwerp en -productie door de jaren heen, aan de hand van objecten, interactives en audiovisuele presentaties.

 

In het MAAKLAB heb je als bezoeker of ontwerper de mogelijkheid om zelf te experimenteren met innovatieve circulaire technieken en traditionele ambachten. Het  is een professionele werkplaats voorzien van apparatuur, materialen, expertise en vakkundige begeleiding, oa van echte schoenmakers.

 

De museale inrichtingen zijn ontworpen door Tinker imagineers. In opdracht van en in samenwerking met Tinker ontwikkelde en produceerde  Kloosterboer de nieuwe presentaties voor het museum waaronder de audiovisuele hardware en showcontrol.

 

Het museum is genomineerd voor de European Museum of the Year Awards 2024. De winnaars worden in mei 2024 bekendgemaakt in Portugal.

Back
nl_NLNederlands