Verzets Resistance Museum

Verzetsmuseum Amsterdam brengt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland en de voormalige koloniën dichterbij door middel van meer dan 100 persoonlijke verhalen: verhalen van gewone mensen die voor moeilijke keuzes stonden in extreme omstandigheden. Op 1 december 2022 heropende Prinses Margriet het vernieuwde Verzetsmuseum.

Stap binnen in de tentoonstelling “Nederland in de Tweede Wereldoorlog” en maak een reis door zes fases van de bezettingstijd. Elke fase wordt ingeleid met een indrukwekkende filmprojectie die de politieke en internationale context belicht. Daarnaast vormen kleine, ontroerende persoonlijke verhalen samen het grotere geheel. Je kunt deze verhalen lezen of beluisteren.

In nauwe samenwerking met Studio Ilona Laurijsse heeft Kloosterboer de permanente presentaties voor het museum ontwikkeld, geproduceerd en geïnstalleerd inclusief audiovisuele hardware, de elektrotechnische installatie en showcontrol.

Verzetsmuseum Amsterdam is genomineerd voor de European Museum of the Year Award 2024. De winnaars worden in mei 2024 bekendgemaakt in Portugal.

Back
nl_NLNederlands