Triceratops

Naturalis heeft sinds 2013 indrukwekkende opgravingen uitgevoerd in Wyoming, VS. De onderzoekers hebben daar de fossielen ontdekt van maar liefst zes individuele Triceratops-dinosaurussen, wat een wereldwijd unieke vondst is.

Na meer dan tien jaar opgraven en prepareren, zijn de dieren in oktober 2024 klaar om tentoongesteld te worden in het museum. Voorafgaand aan de tentoonstelling in Naturalis, worden de vijf skeletten in elkaar gezet bij verschillende bibliotheken en natuurhistorische musea in Nederland. Hier kun je als bezoeker bij aanwezig zijn en deze opbouw van dichtbij meemaken.

Na de montage reizen de vijf triceratopsen gelijktijdig naar Naturalis, waar ze de hoofdrol spelen in de nieuwe tentoonstelling. In de bibliotheken blijft een 3D-geprinte kopie van de betreffende dinosaurus achter.

Kloosterboer zal de Triceratops on Tour tentoonstelling bouwen. Deze zal worden samengesteld uit zo veel mogelijk duurzame en gerecyclede materialen door hergebruik van elementen uit eerdere tentoonstellingen.

Back
nl_NLNederlands